domingo, 25 de abril de 2010

A casa del Dalai Lama



Una setmaneta hem estat patint la plorera del Deus de l'Himalaya, no passa res, tothom te dret a plorar quan ho necessita. Nosaltres, pero, hem decidit marxar a Dharamsala, i probablement allotjar-nos a McLeod Gang, on te l'actual residencia el Dalai Lama. Des de l'invasio xinesa del Tibet, el Dalai i el seu govern van demanar exili a la India, i es aqui no s'estan instalats des de llavors, i amb ells tota una comunitat enorme de tibetans.

El fet que avui ens haguem llevat amb un cel totalment net de nuvols i el sol radiant, nomes es una senyal de que fins i tot aquest es volia despedir de nosaltres, just abans de marxar. Aixi que al cel tambe li diem adeu, fins una altra. A Dharamsala tambe estarem alts, ben aprop de les muntanyes sagrades, aixi que podrem seguir veient-lo alla.

Aquest mati, abans de marxar hem fet una excursio a un salt d'aigua, una "waterfall" espectacular. D'aquelles que pot passar per darrera i tot, una passada. Li hem donat coses a la Meena, la dona del parking on menjem cada dia, una motxilla i una tovallola. Segur que els seus nens ho aprofitaran millor que nosaltres. Contenta, se la veia.

Com ha anat la ressaca de Sant jordi per terres catalanes? aqui no ha arribat cap llibre, i al final no va venir ningu a signar llibres. Crec que la carretera estava fatal i el seguro no els hi cobria accidents a alta muntanya. Esperem tenir una connexio bona on anem i poder actualitzar amb tot el que tenim endarrerit i amb ganes de veure la llum.

Aixi, sense mes, 10 horetes de bus local (quina por...) i serem a Can Dalai Lama. El bus local es caracteritza per tenir seient de fusta a 90 graus, on s'apilona tot el bestiar natiu i no natiu i intenten sobreviure fins arribar a desti. Les bosses i els crashpads, al sostre del bus, esperem que no plogui. Una mes per explicar als nets.

Perdoneu les faltes, no hi ha accents a aquesta computadora.

Namaste, Vaulenath

42 comentarios:

Alba dijo...

Familia!
esteu creant una gran familia alla on aneu... la vostra generositat de ben segur que serà ben grata per aquesta gent...
m'alegro que aneu cap a Dharamsala a seguir trobant gent nova... i més budisme... no?
Aqui el Sant Jordi ja ha passat i el sol treu el nas, ahir vam dinar una gran familia per celebrar que l'Omar i la Pati aviat es casen... i faltava algú bebent amb nosaltres del porró de vi i removent les brases.
Seguiu disfrutant com fins ara i aprofiteu el que us queda de India... que aviat l'aventura continua cap a nous móns!
Amb moooooolt d'amoooooouuuur,
Alba.

Joan dijo...

Bon dia i bon diumenge!

Digueuli al Dalai Lama que a l'altra punta del Planeta hi ha una tribu de gairebé set milions d'ànimes que també busquen el seu Dalai Lama! fora botiflers calbs, ni guaperes futboleros, els que ens cal és una persona sàbia que ens mostri el camí recte. Sense demagògies de supermercat, ni lletres comprades a l'engròs. Algú que agafi de bell nou quatre ratlles de sang sobre un camp de blat torrat, el calze de Pau Claris i ens ensenyi que el món és una globalitat, que la llengua un accident que hem d'estimar però que no ens ha de dividir, i que la naturalesa no posa barreres. Per què n'hem de posar els pobres mortals?

Avui és un altre dia que una munió de catalans s'aplegaran entorn d'una caixa de vidre, per dir que volen ser independents. D'altres que ens sentim independents, estimem la globalitat que ens fa mereixedors de qualsevol cultura i història, sense renunciar ni a un milímetre de la nostra.

M'agrada que la llum de Buda us hagi rebut, que les parets sagrades us acullin i les montanyes venerades siguin el vostre mirall.

Namaste!

edgar dijo...

Molts records al DALAI LAMA aquí estem vota’n amb tots els sentits de la paraula. com podreu tornar a parlar amb nosaltres, ho trobo molt a faltar petons nomadas. CARME

Ferran Guerrero dijo...

bon viatje a visitar el meu estimat dalai lama, a ell i als seus llibres li devem els noms de la nostre estimada comarca. Aqui si que voldria ser-hi aprenent mes encara, digueu-li que aqui queda un fidel. Familia absorviu tmta la informacio que pugueu i disfruteu de mandalas bordats, i pregueu als deus per el vostre viatje. Padsamanbhaba (el pequeño maestro)

Ferran Guerrero dijo...

bon viatje a visitar el meu estimat dalai lama, a ell i als seus llibres li devem els noms de la nostre estimada comarca. Aqui si que voldria ser-hi aprenent mes encara, digueu-li que aqui queda un fidel. Familia absorviu tmta la informacio que pugueu i disfruteu de mandalas bordats, i pregueu als deus per el vostre viatje. Padsamanbhaba (el pequeño maestro)

Joan dijo...

Ferran,

Fem els comentaris amb tant de delit, que a tots se'ns escapa el dit i repetim el missatge dues vegades. El Dalai Lama et beneirà.

Namaste!

eva dijo...

Bon diumenge a tothom!
Bon vespre Nomades!
Que xulo que ja aneu cap a can dalai, a mi em va agradar molt l'aire de mcleod! encara que crec que serà més turistic que Vashist.
Disfruteu-ho molt i si podeu aneu al temple, amb una mica de sort veureu els monjos estudiant de formes curioses, molt interessant!
Una abraçada ben forta! volem més fotos vostres!

Aprofito la benentesa per anunciar-vos, amb molt d carinyo, a la familia d'aki, que per sant jordi ha sortit publicat un conte (la caputxeta vermella) que he ilustrat jo mateixa! Em fa molta ilusió perque es el primer i perquè presisament l'estava fent quan l'Aleix muntava outside i em va ajudar molt!
En general vam aprendre molt els dos del tipic estres de l'ultim moment i de la responsabilitat d'un projecte gros.
Pero ara ja outside queda lluny! gairebé no em puc ni imaginar com serà nomades! ...... metres i metres de cinta i moltissimes experiencies viscudes! Aleeeeeeeix! potser hauràs de fer una trilogia!!!!!!!!!!!!

Bé, no m'enrollo més! fins aviat i molts petons!!!!!! namaste

Martí Melo dijo...

wow nen cada cop q vinc a fervos una visita virtual s'em posa la pell de gallina!
t'estimo bonic, un petó!

Lola dijo...

Hola Martí, quan temps sense saber res de tu, que tal? sóc la mare de l'Aleix.
Ep nois, suposo que ja heu arribat a Dharamsala,descanseu i continueu fruint del viatge. Aqui és dilluns, maleits dilluns......
Vigileu que teniu el cel molt a prop, no us feu cap nyanyu.
Nosaltres també ens ho estem passant bomba, bomba, bomba, una passada......
Namaste germans.

Fina dijo...

Namaste familia ahir s´en va penjar internet no podia conectar de cap manera i aixó per mi s´oposaba un gran malt de cap,avui ho torno a intentar i despres de molta estena,tocar tecles i el ruter ja soc aquí.
Nomadas ara si que us enveixo,el lloc i la cultura d´el Dalai Lama es una cosa que m´interesa molt i en crida l´atenció no sabeu el que donaria per estar aqui amb vosaltres,disfruteu molt i ja m´ho explicareu.Demaneu un bon viatge per vosaltres i una mica de pau i tranquilitat a tot el món que segur que el gran mestre"Dalai Lama" us escoltarà.Petons desde la terra ja que vosaltres esteu al cel.

Joan dijo...

Fina, que ja ens feies patir!

Trobavem a faltar el teu comentari. No et preocupis pel què t'ha passat, et recomano un llibre que se'n diu "La informática y la madre que la parió".

Namaste i shanti shanti, com et dirien els Nomadas d'allà.

txetxu dijo...

Visca el Dalai Lama!

Free Tibet!

edgar dijo...

Hola Eva soc la mare del Domènec tenim família petita i voldria sever com tenir el compte petons família NOMADA Carme

Fina dijo...

Acabo de fer un petit viatge a Nova Deli feian un reportatge a la 4(callejeros) m´agradat veure una mica la ciutat,els seus costuns i tota la bruticia i pobressa,gossos i rates con explica molts cots en Met.
Namaste.

Lola dijo...

Veig que a la fi heu trobat lloc per dormir, i a bon preu. Sou molt espabilats.
Aprofiteu aquesta tranqil.litat que això s'acabarà tard o dora.
A mi també s'em acaba; dilluns vinent torno a la gàbia dels lleons. Shanti, Shanti Lola.
Namaste.Vaulenath.
Us estimo amors meus.

Laia Nadia dijo...

Namaste Nòmades i família d'aquí!

Jo, com la Fina, també he estat sense internet (ni tant sols ordinador!) però avui sembla que tot torna ala normalitat!
Estic contenta de veure que el viatge segueix sent màgic i fantàstic! A can Dalai Lama... quina sort!
També volia felicitar a la Eva per les seva publicació de la Caputxeta! Podries passar-nos més informació i així podrem gaudir de les teves il·lustracions!! Aquí ho compartim tot com en una gran família! ;P

Doncs res més amores, cuideu-vos i fins al proper post (carregueu-lo de foooootos!!!) que desitjo i espero que sigui ben aviat!!!!

Petons a tots i a totes i a reveure!

eva dijo...

Hola Martí!!!!!!! com va això de fer de tiet!!!!!!!!!????
com està el petit eloi? una abraçada ben forta!

Hola Carme, el conte es diu la Caputxeta Vermella de l'editorial Parramon. Es el conte de tota la vida però amb unes ilustracions diferents. Espero que us agradi.

Una abraçada ben forta als 3 expedicionaris! Aviat farà tres mesos que vau marxar! Quantes coses han passat oi? Em passa una cosa curiosa, per una banda sembla com si haguès passat rapid, però per l'altre recordo la quantitat d'aventures que ens heu explicat i també les que suposo que tots plegats hem passat per aki casa.. la vida està molt plena de coses! visca!

petons dels bons!

eva dijo...

Gràcies Laia!
una abraçada

Fina dijo...

Namaste Nomadas us volia demanar un petit favor,que deixeu una ofrena per demà depart de tots els cules.Demà es un partit molt important ja que a casa d´ells va ser 3-1 i demà hem de fer com a minin 2-0 contra L´Inter i penso que una mica d´ajuda anirà bé,gràcies i records al Dalai Lama i espero que no vegi amb cap de vosaltres una rencarnació important i hus proposi fer de monjos tibetants.
Fins molt aviat i ja informaré del resultat.

Ivet dijo...

Met, Impressionant tot el que esteu vivint..kina enveja!!!

disfruteu disfruteu i disfruteu!!

records i molts petons!

Ferran Guerrero dijo...

Nomadas, avui veurem a casa el partit amb la il·lusió de veure'l amb vosaltres, tindre al costat en Met i el Domenec, cridarem i ens abraçarem com si estiguesiu aquí.

Esperem que guanyi el Barça, aixo fara segur que el vostre viatge sigui millor, sobre tot per els dos fanatics del futbol(Met i Domenec.

Namaste

Ferran Guerrero dijo...

Bueno nois.

El Barça ha perdut, van ser 90 minuts donant-ho tot, pero oportunitats de gol ben poques, els de Maurinho es van tancar en banda i van fer una defensa que ni La Muralla China, pero Pique va marca quant faltaben 5 minuts per acabar el partit, encara Bojan al temps afegit marcar el segon pero l'anulan.

En definitiva, que el Boulder es més divertit, que no hi tenim un arbitre que a vegades com ahir li passen la pilota, encara que no t'ho creguis va ser aixi Met, li van passar la pilota, ara entenc menys el futbol, tu vas dir-me que a aquell tio no li passaven la bola, bueno dona igual al que anem.

Al Boulder tambe tenim Maurinho (anonims), que es dediquen a tocar el que no sona, hi ha incordiar, pero que hi farem ens donen una mica de vidilla, si no aixo tambe seria aburrit.

Ara ja sabeu, aixo s'ha acabat, tant sols ens queda la lliga, i el boulder esta clar, feu-me un favor, si podeu poseu una espelmeta i una barreta d'incens a un temple budista, aquets dies hi ha molt de moviment d'alpinistes espanyols al Annapurna i les coses no van del tot be.

Cuideu-vos amics i Namaste

Fina dijo...

Com diu en Ferran i veig que ja s´enten bastan ahir no va poder ser,els italians no sortian de la seva porteria per rés,com va dir en Mauriño a la roda de prensa ells no volian la pilota,només volian que pasès el temps i que nosaltres no fesin cap gol,ara pensar en la lliga.
No se com esteu aqui d´internet,digueu alguna cosa ja que aviat marxareu capa Tailandia.

Joan dijo...

Nomadas!

Us imagineu 90.000 persones a "la Comarca" veient com s'encadena un boulder?

Namaste!

Ferran Guerrero dijo...

Jo no m'ho vull imaginar, quina pressio Joan, ni parlar-ne, ni per tots els calers del mon.

Lola dijo...

Us imagineu més fotos al blog? i més noticies? això si que ha de ser una passada!......
Namaste amors meus.

eva dijo...

Això això!!!!!!!
més fotos i més noticies!

una abraçada

txetxu dijo...

jajajaja....com pressioneu!....jajajaja...

Joan, 90.000 persones veient com escales, voldria dir que seria un esport de primer nivell i seriem rics com Messi i companyia, bueno uns mes que altres....jejeje......per altre banda seria la destrucció d'aquest esport

a seguir pressionant als nomades....jejeje

edgar dijo...

Hola família he perlat per telèfon amb el de la agencia de viatges , a perlat amb els nomadas , diu que estan be però la cobertura fatal. No cabien el recorregut faran Bangkok – Hanoi- Bangkok què els resulta millor . Esperant noticies molts petons de La garriga . Ja tinc el llibre demanat per si es maco ne demanat dos


NAMASTE CARME

Fina dijo...

Namaste
Felicitats a totes les mares per endevan (així seré la primera) i les que encara no sou només dir que quan ho sigueu molta paciencia i ves que un dia no diguim "Mare" m´hen vaig ha fer la volta al món!!!!! ja hem parlarem i hus donaré consells.Molts petons.
Nomadas aixó d´estar aqui amb el Dalai Lama hus ha tornat molt comodons,no doneu senyals i nosaltres aquí com sempre obrim a cada moment l´ordinador,tingueu pietat i envieu unes paraules i alguna foto que segur que son impresionants.
Molts petons i disfruteu molt que ja s´acaba aquesta etapa i d´aqui uns dies començareu una de nova,fins molt aviat,bon viatge i una abraçada tant forta que si fós real us trencaria els hossos.

edgar dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
edgar dijo...

Hola NOMADAS es el dia de la mare penseu amb nosaltres. Petons Carme

Ferran Guerrero dijo...

jo crec fina que quant tornin els hi heu de dir, fills meus ara som els pares que marxem a donar la volta al mon, ja ja ja.

Feliç dia de la mare

Jaimito dijo...

Hola familia. tansols dir-vos que estem tots molt be. Disfrutant de tot el que ens ofereixen, que no es poc, i emmagatzemant tot tipus d'informacio i vivenses noves sense cap tipus de limit. Estem vius i vivim com tals. Disfrutem desde que ens llavem fins que anem a dormir, pero el nostre pas per la magica Inda s'acava, i un altre lloc ens espera, totalment diferent.
Moltissimes gracies a tots i totes per seguirnos i animarnos tan. Sou els millors. Us estimem

Ferran: Ja veus que pasa, quan li pases la pilota al de negre perds, i aixo va fer el barsa.

Ivet: Gracies guapissima. Tranquila que no pararem de disfrutar, aixo mai. Full Power. Un petonas

Un Petonas per tothom i, de part dels nomades, felicitats a totes les mares.
Salut

edgar dijo...

Gracies Jaume almenys un que escriu esperant mes noticies molts petons de la garriga CARME

Ferran Guerrero dijo...

Ueeeeeeeeeeeeeee, ja era hora.

Bueno nois us donare una alegria, com ja sabeu, desde que vam començar amb La Farinera, al poc temps vam formar un petit equip de competició, jo entreno a tres nanos, la setmana passada aconseguiem podium a dos categories, infantil i promocio, un segon i un tercer lloc.

Pero dissabte va ser apoteosic, vam fer doblete 1ª posició per Pepe en Infantil i 1ª posició per Pol en Promoció (categoria superior), ja veieu Nomades, aquí no parem, quina canya que esta donant La Farinera deixant el pavelló ben alt.

Va por ustedes

edgar dijo...

35 minuts de cherrada amb en Domènec, intentarà escriure però se li penjava,estan be i millor sen vegetarians , també tenen pasta però costa mes. Dema comença el viatge a Bombai, diu que desde Tailàndia podar actualitzar el bloc. Estan feliços no se que sento però........ es axis , tinc una tonteria per la família NOMADA ja ens veurem amb el paquet que arribarà , petons Carme.

Fina dijo...

Ferran no donguis ideies que m´envaig,et volia felicitar per tots els exits aconseguits i endevant,petons per tu i la Laia.
Txetxu on ets?espero que no estiguis molt deprimit per la derrota del Barça,anims que la lliga es nostra.

txetxu dijo...

hola Fina....estic aquí, darrera teu....però no et giris que faig mala cara!...jejeje....l'eliminació del barça va ser una putada i més perdre amb aquest equip i entrenador, ja tinc ganes que el fitxi el madrid, que li va, que ni pintat.

pero no passa res, que guanyarem la lliga, aquest equip ens ha demostrat que en els moments importants no falla....i contra l'inter no va fallar, entre àrbrits dolents i entrenadors practicant "l'anti-futbol" no s'hi pot lluitar

un peto família nomada

Lola dijo...

Hola familia, ara els nostres nómades deuen estar de viatge; esperem que els hi vagi molt be i no els hi sigui massa pesat;mentrestant aqui anem esperant noticies noves i a veure com els hi va en aquest altre país, que crec que és molt diferent del que acaben de deixar.
Desde aqui els hi desitjo que continuin disfrutant d'aquest viatge meravellós.Ara ja no direm Namasté; esperem instruccions.
Bon viatge amors meus.

Ferran Guerrero dijo...

Corto y cambio, t'ha faltat dir Lola.

No tinc ni idea com es pronuncia el Thailandes (Thai), a veure amb que ens sorprenen.

Tothom be??

Una abraçada familia.

Lola dijo...

Loro azul llamando a monito blanco:
Sabem que aquests nois ja son al bus que els porta a Delhi( això va ser ahir),ens ho faran saber quan arribin a Thailandia.Corto y cambio.Loro azul.