jueves, 4 de marzo de 2010

La barqueta

Ella ja era allà, esperant, sempre espera. A totes hores resta quieta al mateix lloc, impacient, inquieta. Sent una mena de necessitat de conèixer nous esperits, noves cares, millors persones. Ella és diu Tres i vol compartir això amb nosaltres.

El vent canvia de direcció i ella és la primera en adonar-se'n. Mira cap al vent, ens fa de guía. Porta el bon temps, porta les tempestes, i des d'aquí estant, la veiem inmòvil, inquieta, impacient.

Ella també vol emprendre el viatge a Ítaca.

Quan surts per fer el viatge a Ítaca has de pregar que el camí sigui llarg, plè d'aventures, plè de coneixences. Has de pregar que el camí sigui llarg, que siguin moltes les matinades, que entraràs en un port que els ulls ignoraven, i vagis a ciutats per aprendre del que saben.
Tingues sempre el cor la idea d'Ítaca. Has d'arribar-hi, és el teu destí, però no forcis gens la travesía. és preferible que duri molts anys, que siguis vell quan fondegis l'illa, ric de tot el que hauràs guanyat fent el camí, sense esperar que et doni més riqueses.
Ítaca t'ha donat el vell viatge, sense ella no hauria sortit!
I si la trobes pobre no és que Ítaca t'hagi enganyat. savi, com bé t'has fet, sabràs el que volen dir les Ítaques.











Ja som a Istanbul, hem estat 3 dies aquí amb en Murat, el noi turc que vam conèixer fa un més en aquesta mateixa ciutat, i que ens ha estat fent de guía totes aquelles hores que no havia de treballar. Una gran persona, un gran cor. Amb ell hem après moltes coses de la ciutat, dels seus racons i tradicions, de la seva cultura, la seva religió. I el més important, ens ha ensenyat que un venedor de joies del carrer que et vé preguntant "Hola amigo, de donde eres?" pot arribar a ser el teu millor amic.
Demà agafem l'avió per arribar a la India. Canviarem jaquetes i pantalons llargs, per xancles i samarretes de tirants. Esperem seguir conectats i fer-vos partíceps del nostre viatge.
Yach Shamlar
Namaste

29 comentarios:

txetxu dijo...

només amb un mes de viatge, ja heu aconseguit grans encadenes, heu conegut grans persones, heu vist moltes coses, esteu col·leccionant grans fotografies i grans moments......i el que us queda!!

nose si a Hampi ho diuen, xo al nord de la India, diuen "chalo chalo".....que vindria a ser un "som-hi anem"....doncs això, no us atureu i seguiu endevant!

Namaste

oscar dijo...

Ok compays celebro veure que supereu la primera etapa sense entrbancs, i inicieu la segona amb la mateixa sort!Cuideuvos molt, i altanto que policia no ser tonta, haber colilla haber fumado!

spud dijo...

Bé bous,una de les etapes ha quedat endarrere ara en comença una de nova. Gaudiu al màxim de l'experiència a l'Índia i aprofiteu totes les oportunitats que se us presentin. Seguiu informant sempre que us sigui possible.

Anónimo dijo...

Hola nanus!

Som en Jordi i l'Eva des de l'Ametlla. Brutals totes les fotos que esteu fent, són un gran testimoni de les increïbles experiències que esteu vivint. Molt bon viatge cap a l'Índia, comença una nova etapa que segur que serà molt emocionant! Disfruteu molt! I mantingueu-nos informats sempre que pugueu, ens encanta veure què feu i on sou.

Domènec, en breu tindrem l'Skype, ja quedarem per parlar! Aquests dies hem tingut a la Kifi en zel i no ens ha deixat dormir, pràcticament. Tot el dia miolant, un xou. En fi, et trobem molt a faltar! A veure si podem parlar ben aviat.

Molts molts petons!!!!

Laia Nadia dijo...

nomades, avui m'heu tornat a robar el cor! maquissim el post, maquíssimes les fotos, maquíssims vosaltres! :)
"tanqueu" amb èxit la primera parada, entreu amb sort i salut la segona! que tingueu molt bona arribada i que us trobeu com a mínim com vau estar a Herakelia!
Smuak samuak i smuakkk!

Joan dijo...

Amunt joves!!! Sense comentari amb les fotos, els aires d'orient us afinen les dots de sensibilitat, ENHORABONA! i m'agrada que recordeu els orígens amb el vostre viatge a Ítaca.
Endavant amb la vostra barqueta, que les millors corrents us condueixin per la senda de l'èxit.
Gràcies per deixar aquesta mostra marevellosa de les vostres passes. Abraçades i petons.

Lola dijo...

Estimats amics, tots tenim una Ìtaca dins del nostre cor,la vostre us està fent créixer a grans passes, no us atureu.
Les fotos, qué en puc dir? estan fetes amb unamàquina i alguna cosa més, uns ulls que miren molt enllà.
Us estimo. Namaste.

Ferran Guerrero dijo...

Companys, Itaca som tots, una etapa tancada o oberta depent com la mirem, una de nova qus s'obre, sera més intensa encara que la primera, aixo l'Aleix ja sap de que parlo.

Disfruteu igual que ho esteu fent ara i sobre tot amb la mateixa il·lusió i amb el riure als llavis.

Una forta abraçada desde la ciutat dels sants.

Alba dijo...

joder.. aquesta entrada m'han ennegat els ulls amb una llagrimeta..
preciós, no tinc paraules..
m'hagues agradat fer un ultim skype abans q marxessiu cap a bombay.. ara si q em morire d'enveja..
mmmm.. la India... cuideu-vos molt i espero q vagi ml be l'arribada i el viatge..
Namaste amors meus!

LETICIA dijo...

:)

anonimo dijo...

Sóc aquí i sóc allà...
Sóc tot.
Sempre ho he estat.
He guanyat i guanyaré
He perdut i perdré
Sempre.


QUO... Indialitzant-me

Carlos Perra. dijo...

La vida te lleva
y tú la llevas contigo, hermano.

Te quiero mucho. Un abrazo.

Angel dijo...

Molt be!!! Us ho esteu passant de puta mare! m'en alegro seguiu aixi que no feu mes que donarme ganes de veure el mon! de moment em sento a la cadira i deixo que m'el ensenyeu!

Fina dijo...

Avui que estem un pel poètics també vui dir la meva.
Sé que això era un adèu
on no manquen els plors.
Sé que el temps llevarà
un mur silenciós de records,
però sé que us crida el vent
i amb ell heu marxat.
Sé que es la vostra il.lusió
i per aixó us feu estimar.
Que tingeu sort
i trobeu el que us manca aquí
i heu anat ha buscar.
Caminareu per pobles,ciutats i països,
coneixereu gent,cultures i "pedres",
pasareu alegries i penes,
fred i calor,riures i plors
i aixó us farà molt grands
com a essers humans.
Però penseu que quan trobeu
el que aneu a buscar
aquí teniu els vostres amics,
familia i sobretot uns PARES
que us estan esperant.
BONA SORT I BON VIATGE. NOMADAS

oscar dijo...

Carai Fina que profund!

eva dijo...

ei nomades¡¡¡¡¡¡
una nova etapa comenca¡,
un nou port per fondejar...
obriu be els ulls i desperteu els sentits,
la INDIA¡¡¡¡¡¡
diuen que les pedres de Hampi son trocets d Himalaya que li van caure a Hanuman......

una abracada als tres¡

VIU

txetxu dijo...

molt bé Fina!...m'ha agradat

Fina dijo...

Avui en Met m´ha trucat a les 9.15h que allà eren les 1.30h el viatge d´avió be però una mica cansats pel canvi d´horari,ara esperabem un autocar per anar a Hampi,i el viatge pot durar unes 16h,cuan arrivim si podem es conectaran.

Ferran Guerrero dijo...

Companys, aquí tot be, avui per fi hem vist el sol, las pedres de Savassona susurraban la vostre veu, la ombra d'en Met queia desde dalt de La Madamme i la de l'Aleix de Morpheus, en Domenec seia fumant al meu costat mirant les pedres, tots reiem, i recordavem.

Avui un dia més desde la vostre llunyania us he recordat jugant entre aquestes pedres, recordava moments, i axio es el que heu de fer, recordar-ho tot.

Bon viatge i descanseu, que a la India en tindreu temps per tot,

Una abraçada amics.

Aleix dijo...

Namaste a tots!

Despres de la superarribada a Bombay, el caos desorganitzat mes increible del mon, vam agafar un bus directe a Hampi. 20h ficats dintre el bus!!! tela marinera, pero quan ja en portes mes de 12, tan si val si en fas 15,20 o 30...

Ara ja estem instalats, en unes cabanyes de palla a Hampi Island, que es a laltre banda del riu de Hamoi, aillats completament de tot i tothom. La calor que fa aqui es massa.. deu rondar els 40-50 graus durant el dia. Aixi que escalem de 6 a 10 del mati amb la sortida del sol, i de 17 a 19 de la tarda amb la posta. Llevarse de nit per anar a escalar es bastant curios, aixo es un mar de roca que no sacaba mai.
En breu actualitzarem.
La cabanya de palla ens costa 1euro a cada un, tot una fortuna. Ja no tenim wifi, aixi que haurem de ser rapids. fins aviat.

nomes dir-vos hola a tots\\shanti shanti

ot dijo...

Nomades!!
Que no pari el ritme.. espero que vagi molt bé per la india..
parlant de calor, avui aqui a barcelona ha nevat com mai, es podien fer guerres de neu i tot!!
Per cert les fotos increïbles.
Una abraçada!

txetxu dijo...

Namaste!!!

tenieu precipicis a banda i banda de la carretera?....Aleix, amb ta germana vem patir una experiència semblant al Nord....jejeje

eso eso...shanti shanti que teniu molt de temps!

P.D: volem veure algun video!!..;)

Lola dijo...

Shanti, shanti. Molts petons a tots desde una mar de neu. Aleix: espero que hagis vist els correus de Folgueroles, estàn bojos aquests romans.Compte amb tanta calor i els mosquits. Sort amb les pedres.Escriu alguna coseta. namaste.

Ferran Guerrero dijo...

Nois, aquí tenim un paqueton de neu que sembla la fi del mon, tothom s'ha tornat boig, electricitat tallada, jo sense anar a la feina fa dos dies, no ens deixen, jajajaja, aixo es molt bo, que no et deixin anar a la feina, estas expulast, jajajaj.

Imaginem que ara ho teniu més fotut per poder actualitzar, i nosaltes us saturem el correu de missatges.

Cuide-vos i que el Met faci doble Arete si no no el deixem tornar.

Joan dijo...

Shanti, Shanti, Namaste i tot el que m'apropi a aquesta vostra realitat que tan ens deleix!
Esteu en una cultura que sap molt de l'espiritualitat, del més enllà, de la contemplació i del respecte. Una cultura molt antiga que des de la seva humilitat ens pot ensenyar molt als que ens sembla ser rics, i nomès tenim matèria. Esteu en terres on les plantes dels peus petgen camins que molts de nosaltres no sabríem seguir. Aprofiteu el que us ofereix ditxosos de vosaltres!
Gaudiu de la gent, disfruteu de les pedres i absorviu tot el que podeu aprendre. Apreneu de la senzillesa per ser rics en benevolença.
Encadeneu amistats i feu el cim en la puresa dels sentits d'aquesta gent que de ben segur us acolliran.
Us seguim en la distància i, estic segur que els que us anem fent comentaris, ens sentim a vegades més prop vostre que quant us teníem al costat.
Ànims i amunt! una abraçada a tres!

Joan dijo...

Shanti, Shanti, Namaste i tot el que m'apropi a aquesta vostra realitat que tan ens deleix!
Esteu en una cultura que sap molt de l'espiritualitat, del més enllà, de la contemplació i del respecte. Una cultura molt antiga que des de la seva humilitat ens pot ensenyar molt als que ens sembla ser rics, i nomès tenim matèria. Esteu en terres on les plantes dels peus petgen camins que molts de nosaltres no sabríem seguir. Aprofiteu el que us ofereix ditxosos de vosaltres!
Gaudiu de la gent, disfruteu de les pedres i absorviu tot el que podeu aprendre. Apreneu de la senzillesa per ser rics en benevolença.
Encadeneu amistats i feu el cim en la puresa dels sentits d'aquesta gent que de ben segur us acolliran.
Us seguim en la distància i, estic segur que els que us anem fent comentaris, ens sentim a vegades més prop vostre que quant us teníem al costat.
Ànims i amunt! una abraçada a tres!

Domènec C dijo...

Namaste!!!Joder he flipat amb els missatges, joderrr casi ploru i tot!!! molt makus, sou uns cracks!!!estic super content!!!!!
Hampi , no ser que te , pero te algo magic!! Les persones , el lloc , el clima , es tot com un documental de la 2 , pero vivint-lo tu! Llevarte a les 5 per anar a escalar es algo brutal,i cada dia ens hi anem acostumant una miqueta mes, pero basicament, es lo que hay!Al vespre tambe es pot escalar un ratet , pero les pedras estan molt calentas, de tot el dia de donar-li el sol.Pero bueno... algo es pot fer..Estem molt be aqui al Goan Corner,el menjar es de p...mare i aprents molt de tota la gent que passa per aqui de totes parts del mon , its amazing this!!!Veniu-vos collons!!
Records a tots i cuideu-vos!!!
Aki els moskitos , van a fondu nanuu!!!a muerteeeee van!!!!
Un petonas desde La India!!!!
Shanti Shanti
my friend.......see you... :)

oscar dijo...

Dominic!!!!!! vigila amb els mosquits, però sobretot amb les mosques! (je je!) diga-li al Met, que si no es canteja de les "regles", que no es preocupi, que quan torneu ja li muntaré uns bloc a la farinera perquè es vagi posant fort! je je!
Cuideu-vos molt!

Pekas dijo...

Namaste companys...

Disfruteu d'aquest racó el món tan mágic i ple de energia...

( per cert.. les fotos de la barca... buufffffff... )